3 # Biskut Jagung Lapis Biskut @ Friday, 16 March 2012
▼
15/3/2012
Bahan A
1 1/2 cawan jagung krim
1 tin susu cair (400 mililiter)
1 cawan air
1 cawan gula
2 sudu makan tepung jagung
2 sudu makan tepung kastard
2 sudu makan marjerinBahan B
Biskut keju tawar secukupnya
Buah-buahan koktel di dalam tin
Cara Membuat
- Masukkan semua bahan A ke dalam periuk dan kacau rata.
- Masakkan sehingga kelihatan pekat.
- Masukkan marjerin dan kacau lagi sehingga kelihatan berkilat.
- Sendukkan sedikit adunan dan masukkan ke dalam loyang.Ratakan.
- Susunkan bisku keju tawar di atas adunan puding.
- Sendukkan lagi adunan puding dan ratakan.
- Ulangi lapisan sehingga adunan habis.
- Sejuk dan hiaskan dengan buah-buahan koktel.
- Sedia dihidangkan.