3 # Biskut Jagung Lapis Biskut @ Friday 16 March 2012
Muka Surat 361

15/3/2012



Bahan A
1 1/2 cawan jagung krim
1 tin susu cair (400 mililiter)
1 cawan air
1 cawan gula
2 sudu makan tepung jagung
2 sudu makan tepung kastard 
2 sudu makan marjerin

Bahan B
Biskut keju tawar secukupnya
Buah-buahan koktel di dalam tin


Cara Membuat
  1. Masukkan semua bahan A ke dalam periuk dan kacau rata.
  2. Masakkan sehingga kelihatan pekat.
  3. Masukkan marjerin dan kacau lagi sehingga kelihatan berkilat.
  4. Sendukkan sedikit adunan dan masukkan ke dalam loyang.Ratakan.
  5. Susunkan bisku keju tawar di atas adunan puding.
  6. Sendukkan lagi adunan puding dan ratakan.
  7. Ulangi lapisan sehingga adunan habis.
  8. Sejuk dan hiaskan dengan buah-buahan koktel.
  9. Sedia dihidangkan.
Resepi nie sangat sedap, manis , and lembut sangat. Budak-budak mesti minat masakan nie, sangat simple tidak susah nak buatnya. Bagi sesiapa yang tidak suka manis boleh kurangkan sedikit gula, boleh kurangkan manisnya.  Bila dah cuba Mesti ingin mencuba lagi, tidak bazir membeli buku Chef Hanieliza semuanya menjadi .SERONOKNYA MEMASAK



←newer post
older post→


About Me
Name : Anna Mutalib .
DOB : 16th February 1962
Age : 50.
Country: Malaysia.

Your profile goes here.

Send me your love letter

Affiliates
Alyamir Niniheera Rinalee abbyrain friend friend

enemy enemy enemy enemy enemy enemy


Creditorials, don't remove please
Layout made and coded by chocolettha.
Icons are from thefadingnight.
Colors from colorpicker - lemon sorbet.
Background from ixora.tumblr.
CSS from JSFIDDLE.


AnnaMutalib